QLorett - Jedinstvena i unikatna ogledala

Novi drveni proizvod od stoljetnih hrastovih kuća

QLorett - Jedinstvena i unikatna ogledala

Znate li što se događa sa drvom koji je već korišteno u graditeljstvu, na podovima, zidovima ili kao nosive grede koje su bile potporni stupovi nekadašnjih starih kuća?

Poduzetnica, magistrica drvne tehnologije pokrenula je cijelu inicijativu prenamjene starih hrastovih greda u novi proizvod. Radi se o masivnim drvenim ogledalima, gdje se koriste stare grede za okvire ogledala. Ideja se stvarala godinama, ali sad je već sve u ponudi preko web-a i društvenih mreža.

Novi brend ogledala Qlorett, vodi se ekologijom i ekološkim materijalima, prenamjenom drvenih greda u nove predmete, dobiva se nova vrijednost i novi oblik, a danas se to popularno zove upcycling.

Drvo svojom toplinom i prirodnim obilježjima kao što su kvrge, pukotine, brazde i tekstura doprinose svojim oblikom poseban šarm u gotovo svaki prostor.

Uz to su ogledala od 100% prirodnog materijala izrađene od vještih ruku majstora stolara koji utkaju svoja znanja u jedinstvena drvena ogledala od starih greda.

Brend Qlorett ima i još jednu ekološku notu. Kupnjom svakog ogledala, jednom godišnje posadit će se čak 3 mlada stabla u Hrvatskoj. Cilj je potaknuti na pošumljavanje i potaknuti svijest o važnostima šuma za sve nas. Šume kao izvor kisika, mnogih dobrobiti za zdravlje ali i nove energije, važna su stavka za sadašnjost svih nas, ali i budućnost naših potomaka.

Drvena ogledala, kao i drugi proizvodi od prirodnih materijala budućnost su prirodnog balansa ali i zdravlja, jer podržavanjem prirodnih proizvoda stvarat će se nove mogućnosti i tehnologije koje će nam olakšati ali i poboljšati našu okolinu. Polako se svi vraćamo prijašnjim vremenima gdje su postojale samo prirodne opcije, gdje nije bilo toliko plastike, umjetnih materijala i loših kratkoročnih rješenja koja uništavaju naš planet. Samim time, dobro došla su sva nova rješenja koja će potaknuti na višekratnu namjenu u različitim oblicima i novim vrijednostima, a s minimalnim utjecajem na prirodu.

Ako želiš biti green, kupuj green proizvode.

hrCroatian